Hallo allemaal!

Vandaag ga ik een hele simpele DIY bespreken die je voor je ratjes kunt maken. Leuke decoratie in de kooi waar ze aan kunnen snuffelen, trekken en knagen, maar die ook ervoor zorgt dat je kooi weer wat voller hangt; precies waar ratten zo van houden. Een volle kooi betekent namelijk veel beschutting, en dat geeft ratten een veilig gevoel!

Klik op de foto voor een grotere versie 🙂

De DIY ik vandaag laat zien is deze leuke blauwe hanger van fleece .

Wat heb je nodig?

  • fleece, in repen
  • een grote ring (in dit voorbeeld een plastic kinderarmband)
  • haak
  • sleutelhanger ring

Hoe maak je dat?

  • Neem een reep fleece en de grote ring. Vouw de strook fleece dubbel en leg hem onder een kant van de ring, trek de twee uiteindes van de reep óver de ring heen en dóór de lus van fleece. Zie afbeelding hierboven hoe je deze knoop maakt.
  • Herhaal met meerdere repen fleece. Het netste wordt de hanger wanneer je dit steeds vanuit dezelfde kant herhaalt.
  • Pak de haak en maak hem vast aan de grote ring, als je een ring hebt die niet open kan kun je de sleutelhanger ring gebruiken. Je kunt natuurlijk ook een stuk fleece gebruiken dat jevastknoopt aan de ring zoals hiervoor beschreven, waarvan je daarna ook de uiteindes vastknoopt, zodat je een lus creëert waarmee je de hanger kunt ophangen.

Tadaa! Je hanger is klaar!

Variatietips: verschillende lengtes van de repen, verschillende kleuren, maar ook verschillende materialen kunnen een leuke draai geven aan deze hanger 🙂

  

Veel plezier met knutselen! 😀

Groetjes,
Inge

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Share with: