Een van de grootste en actiefste rattige Facebook groepen is onze eigen groep: Tamme Ratten! Een erg gezellige groep met veel ervaren liefhebbers, oog voor dierenwelzijn en een gezonde dosis humor. 🙂 Let op dat je bij aanmelding de drie vragen beantwoord en zorg dat je de regels hebt gelezen.

Wordt vandaag nog lid van de Tamme Ratten! Facebookgroep!

De Regels van TammeRatten!

Ook van toepassing op TammeRattenTerraPosse

Laatste edit: 21-5-2024

Door lid te worden van deze groep geef je je compleet over aan onderstaande regels, bij het lid worden van de groep word je ook gevraagd in te stemmen met deze regels. Verwijder aub geen berichten, meelezers kunnen leren van de informatie die wordt gegeven. Is er een probleem, neem dan contact op met een admin dmv privebericht of via de rapporteer-functie op Facebook (rapporteren aan admin).

De Tamme Ratten! Facebook groep is verbonden aan de website www.TammeRatten.nl, neem een kijkje op onze website voor meer informatie over het houden van de tamme rat als huisdier!

1. Aanbieden van ratten is niet toegestaan

Enkel aangesloten rattery’s en opvangen mogen nestjes/jonge rittens showen en genoemd worden op Tamme Ratten.

 

Als je ratten ter herplaatsing hebt mag je deze aanbieden op ons forum bij het subforum “particuliere opvangers”, lees voor je post even het vastgezette bericht bovenaan. Schoolopdrachten werken wij niet aan mee.

De volgende RATTERY’S en OPVANGEN hebben toestemming om reclame te maken op het forum/nestjes te showen en mogen daarom ook genoemd worden op Tamme Ratten:
Rattery’s: Shita, Castor, Lola, Merione, The Green Mile, Yenthayda Rats, Cuddling Critters, Ai Rattery, Goedric’s Hollow, Wiggles
Opvangen: Rathalla, Leusden, Stichting Bedenk, Ratopia, Rattensnoozels, Rattenopvang Maarn

Marktplaats is geen geschikte plek om ratjes te halen dus dat gaan wij niet promoten. Mensen door sturen naar marktplaats is dus ook niet toegestaan.

(Let op dat andere rattery’s/opvangen niet genoemd mogen worden ivm sluikreclame. Rattery’s
mogen hun nestplanningen eens in de 2 maanden promoten.)

Wil je ook bij ons Rattery of Opvang team?
Meld je dan aan als rattery of opvang!

2. Vragen over zwangerschappen, nestjes en rittens?

Stuur Elian Wolfert, Lous Keijzers of Karina Hannema een privebericht voor advies of neem contact op met een rattenopvang, die kan ook helpen met het plaatsen van rittens in het geval van een oepsnest. Ivm sluikreclame worden dergelijke posts niet in de groep toegestaan. Foto’s en filmpjes van rittens onder de 6 weken mogen dus ook niet geplaatst worden want dit valt onder sluikreclame. Als ze 6 weken zijn en allemaal een baasje hebben mag je je uitleven, tot die tijd dus gewoon niet.

Wilde rittens gevonden? Als je buiten een nestje vind, laat ze liggen!
Misschien is hun moeder gewoon in de buurt. Is er na uren nog geen moeder in beeld, dan kun je contact opnemen met een opvang. Rattenpootjes in Apeldoorn en Ratopia in België hebben ervaring met wilde ratten. Ga niet zelf aanklooien, daar hebben de rittens niks aan. Wildjes zijn niet te vergelijken met tamme ratjes.

3. Reclame (noemen van) webshops

Reclame (noemen van) webshops is alleen toegestaan als het om grote commerciële ketens gaat of om kleinschalige webshops welke zijn aangesloten bij Tamme Ratten! Dit om onze leden te beschermen tegen oplichting en een overvloed aan reclame. Aangesloten webshops mogen 1x per 2 weken gericht reclame maken, onder hun eigen shop account. Hiermee bedoelen we dat een shop die aangesloten webshop is, onder eigen naam (fb pagina) reclame mag maken. Dit wil zeggen dat de facebook pagina van de desbetreffende shop dus ook lid wordt van onze groep en met dat account mag posten. Wil een persoonlijk account reclame posten door bijv een post te delen van een aangesloten webshop dan zal dit bericht geweigerd worden. In reacties mogen aangesloten webshops met naam of tag genoemd worden.

Aangesloten webshops zijn: Pet-Design, RodentDreams, KnagersNatuurlijk, Plezier voor je Dier, Beestenspullen, Ratopia, Snoozels, Dieza, CozyPets, RodentsCreations, Hammock Friends, Rattenschatten, Anoeska’s Heart 4 pets, Boneafied, ShonarPets

(Grote zaken die genoemd mogen worden zijn oa Zooplus, Pet’s Place, Jumper, etc. Onzeker of een webshop/winkel genoemd mag worden? PB dan even een admin!)

Wil je ook bij ons webshop team?
Kijk of je voldoet aan de eisen en meld je aan!

4. “Ik stuur pb!”

Deze zin duikt vaak op in topics waar rittens gezocht worden of iemand een niet-aangesloten webshops wilt noemen, als een manier om bovenstaande regels te omzeilen. Wat je met je pb’s doet moet je zelf weten, daar hebben wij weinig invloed op, maar overduidelijk PB-verkeer om regels te omzeilen is natuurlijk niet de bedoeling. Dus meld het gewoon niet dat je PB hebt gestuurd, anders krijg je een waarschuwing.

Overigens is het sowieso niet de bedoeling leden zomaar ongevraagd PBs te sturen, veel leden zijn hier niet van gediend.

5. Verkoop van tweedehands rattenspullen is toegestaan

Hier hoef je geen toestemming voor te vragen. Dit gaat dus om (gebruikte) rattenspullen die je niet meer nodig hebt en wilt verkopen. Voor spullen die niet tweedehands zijn of niet rattig, neem contact op met een admin.

Let op: Probeer zo veel mogelijk in 1 topic aan te bieden. Je mag maximaal 1 keer je topic uppen/omhoog schoppen. We zijn geen verkoopgroep.

6. Behandel elkaar met respect

Bewust kwetsen, onderuit halen of aanvallen is niet de bedoeling. Kritiek geven mag, maar met respect en vraag eerst naar de situatie voor je oordeelt. Als je vind dat comments te ver gaan, rapporteer deze comment dan via de Facebook rapporteer-functie zodat ons admin-team eventueel in kan grijpen. Het is niet de bedoeling dat leden topics op slot zetten. Vaak zijn het nuttige onderwerpen en het is fijn als anderen daar ook nog op kunnen reageren. Mocht je het topic echt op slot willen overleg dit dan met een admin.

7. Betreft Tamme Ratten! en andere FB groepen

  • Promoot geen andere fora/groepen, met name rat-gerelateerde groepen, ook rattensites vallen hieronder aangezien wij achter de informatie op deze site staan en niet kunnen garanderen dat andere sites kloppen. Deze zijn vaak gedateerd.
  • Zeik geen andere groepen af, hier hebben wij geen boodschap aan
  • Zeik ook TR niet elders af, dat levert je een enkeltje de deur uit op
  • Deel geen inhoud van Tamme Ratten! buiten deze groep, onze leden hebben recht op privacy. Doe je dit wel kan dat een ban opleveren.
  • Ook het bewust provoceren, reacties uitlokken, bewust noemen van niet toegestane rattery’s levert je een ban op. Hierover gaan wij niet in discussie.

8. Berichtinhoud die wij niet waarderen

  • Foto’s van Remy kooien en andere dergelijke kooien als permanent verblijf, dit zijn geen geschikte rattenkooien. Een rattenkooi moet minimaal 80 x 50 x 60 cm groot zijn.
  • Geen zielige advertenties van Marktplaats en dergelijke
  • Geen foto’s van dode ratten, grote wonden, of andere foto’s die als schokkend kunnen worden ervaren. Deze mogen wel als link geplaatst worden, maar zorg dat er geen preview van zichtbaar is.
  • Geen foto’s van ratten met andere huisdieren zoals honden, katten, konijnen etc. Een ongeluk zit in een klein hoekje en hoe goed het ook gaat, het kan altijd ineens fout gaan. Wij willen anderen niet aanmoedigen met schattige foto’s van dieren die eigenlijk natuurlijke vijanden zijn.

Dergelijke berichten laten wij niet door.

9. Het blokkeren van admins levert je een directe ban op

Lijkt me duidelijk dat je dan schijt hebt aan de regels en niet bij onze groep hoort.

Onze TammeRatten! mods: Taina Jinx, Lous Keijzers, Karina Hannema, Joyce Analbers, Elian Wolfert, Els Paauw, Zaza Wouters, Miriam Koppen 

Onze Biobak Ratten! mods: Taina Jinx, Elian Wolfert, Zaza Wouters 

Onze TammeRattenTerraPosse mods: Taina Jinx, Elian Wolfert, Els Paauw, Zaza Wouters 

Onze moderators/admins zijn tegenwoordig vaak te herkennen aan het “schildje” en wanneer we ingrijpen zullen we ons ook kenbaar maken met de tag [admin].

Heb je na het lezen van dit bericht zoiets van jullie zijn stom is het mogelijk de groep vrijwillig te verlaten tegen een donatie van €10,-. Dit is inclusief lidmaatschap voor onze lotgenotengroep: Lotgenotengroep voor mensen die uit TammeRatten! zijn gezet   😉

 

Share with: