Een van de grootste en actiefste rattige Facebook groepen is onze eigen groep: Tamme Ratten! Een erg gezellige groep met veel ervaren liefhebbers, oog voor dierenwelzijn en een gezonde dosis humor. 🙂 Let op dat je bij aanmelding de drie vragen beantwoord en zorg dat je de regels hebt gelezen.

Wordt vandaag nog lid van de Tamme Ratten! Facebookgroep!

De Regels van TammeRatten!

Laatste edit: 02-04-2020

Door lid te worden van deze groep geef je je compleet over aan onderstaande regels. De posts die je creëert zijn op het moment dat je op verzenden klikt het eigendom van TammeRatten© en mogen niet worden verwijderd.

De Tamme Ratten! Facebook groep is verbonden aan de website www.TammeRatten.nl, neem een kijkje op onze website voor meer informatie over het houden van de tamme rat als huisdier!

1. Het verwijderen van berichten of reacties is niet toegestaan

Onze leden steken tijd en moeite in het beantwoorden van je vragen en andere leden kunnen hier van leren. Verwijder dus geen topics of reacties. Ook mag je je topics niet sluiten als je geen admin bent. Is er een probleem, neem dan contact op met een admin. Bij het overtreden van deze regel riskeer je een ban.

2. Aanbieden van ratten is niet toegestaan

Tenzij je toestemming hebt van een van de admins, voor de ratten mag dan geen geld gevraagd worden, enkel voor eventuele kooi/spullen. Schoolopdrachten werken wij niet aan mee.
LET OP: Achteraf toestemming geven doen we niet aan, plaats je toch een oproep alvorens het te bespreken dan wordt deze direct verwijderd. Nadat je bericht is verwijderd toestemming vragen heeft geen zin.

De volgende RATTERY’S en OPVANGEN hebben toestemming om ratten aan te bieden op het forum/nestjes te showen en mogen daarom ook genoemd worden op Tamme Ratten:
Rattery’s: Shita, Creepycritters, Castor, Lola
Opvangen: Rathalla, Leusden, Ratjetoe, Stichting Bedenk, Rattenpootjes, Ratopia, Rattensnoozels, Rattenopvang Maarn

Marktplaats is geen geschikte plek om ratjes te halen dus dat gaan wij niet promoten. Mensen door sturen naar marktplaats is dus ook niet toegestaan.

(Let op dat andere rattery’s/opvangen niet genoemd mogen worden ivm sluikreclame. Rattery’s
mogen hun nestplanningen eens in de 2 maanden promoten.)

Wil je ook bij ons Rattery of Opvang team?
Meld je dan aan als rattery of opvang!

3. Vragen over zwangerschappen, nestjes en rittens?

Stuur Elian Wolfert, Lous Keijzers of Karina Hannema een privebericht voor advies of neem contact op met een rattenopvang, die kan ook helpen met het plaatsen van rittens in het geval van een oepsnest. Ivm sluikreclame worden dergelijke posts niet in de groep toegestaan. Foto’s en filmpjes van rittens onder de 6 weken mogen dus ook niet geplaatst worden want dit valt onder sluikreclame. Als ze 6 weken zijn en allemaal een baasje hebben mag je je uitleven, tot die tijd dus gewoon niet.

Wilde rittens gevonden? Als je buiten een nestje vind, laat ze liggen!
Misschien is hun moeder gewoon in de buurt. Is er na uren nog geen moeder in beeld, dan kun je contact opnemen met een opvang. Rattenpootjes in Apeldoorn en Ratopia in België hebben ervaring met wilde ratten. Ga niet zelf aanklooien, daar hebben de rittens niks aan. Wildjes zijn niet te vergelijken met tamme ratjes.

4. Reclame (noemen van) webshops

Reclame (noemen van) webshops is alleen toegestaan als het om grote commerciële ketens gaat of om kleinschalige webshops welke zijn aangesloten bij Tamme Ratten! Dit om onze leden te beschermen tegen oplichting en een overvloed aan reclame. Aangesloten webshops mogen 1x per 2 weken gericht reclame maken. Uiteraard mogen ze ook altijd genoemd worden in reacties.

Aangesloten webshops zijn: Pet-Design, RodentDreams, KnagersNatuurlijk, Plezier voor je Dier, ZazaArt, Friemels&Frunniks, Ratopia, Anined, TimTom Ratcessories, VZW Rattensnoozels, Dieza, CozyPets

(Grote zaken die genoemd mogen worden zijn oa Zooplus, Pet’s Place, Jumper, etc. Onzeker of een webshop/winkel genoemd mag worden? PB dan even een admin!)

Wil je ook bij ons webshop team?
Kijk of je voldoet aan de eisen en meld je aan!

4.5 “Ik stuur pb!”

Deze zin duikt vaak op in topics waar rittens gezocht worden of iemand een niet-aangesloten webshops wilt noemen, als een manier om bovenstaande regels te omzeilen. Wat je met je pb’s doet moet je zelf weten, daar hebben wij weinig invloed op, maar overduidelijk PB-verkeer om regels te omzeilen is natuurlijk niet de bedoeling. Dus meld het gewoon niet dat je PB hebt gestuurd, anders krijg je een waarschuwing.

Overigens is het sowieso niet de bedoeling leden zomaar ongevraagd PBs te sturen, veel leden zijn hier niet van gediend.

5. Verkoop van tweedehands rattenspullen is toegestaan

Hier hoef je geen toestemming voor te vragen. Dit gaat dus om (gebruikte) rattenspullen die je niet meer nodig hebt en wilt verkopen. Voor spullen die niet tweedehands zijn of niet rattig, neem contact op met een admin.

6. Behandel elkaar met respect

Bewust kwetsen, onderuit halen of aanvallen is niet de bedoeling. Kritiek geven mag, maar met respect en vraag eerst naar de situatie voor je oordeelt.

7. Betreft Tamme Ratten! en andere FB groepen

  • Promoot geen andere fora/groepen, met name rat-gerelateerde groepen
  • Zeik geen andere groepen af, hier hebben wij geen boodschap aan
  • Zeik ook TR niet elders af, dat levert je een enkeltje de deur uit op
  • Deel geen inhoud van Tamme Ratten! buiten deze groep, onze leden hebben recht op privacy. Doe je dit wel kan dat een ban opleveren.
  • Ook het bewust provoceren, reacties uitlokken, bewust noemen van niet toegestane ratteries levert je een ban op. Hierover gaan wij niet in discussie.

8. Berichtinhoud die wij niet waarderen

  • Foto’s van Remy kooien en andere dergelijke kooien als permanent verblijf, dit zijn geen geschikte rattenkooien. Een rattenkooi moet minimaal 80 x 50 x 60 cm groot zijn.
  • Geen zielige advertenties van Marktplaats en dergelijke
  • Geen foto’s van dode ratten, grote wonden, of andere foto’s die als schokkend kunnen worden ervaren. Deze mogen wel als link geplaatst worden, maar zorg dat er geen preview van zichtbaar is.

Dergelijke berichten laten wij niet door.

9. Het blokkeren van admins levert je een directe ban op

Lijkt me duidelijk dat je dan schijt hebt aan de regels en niet bij onze groep hoort.

Onze mods: Taina Jinx, Leonie van der Hoek, Lous Keijzers, Karina Hannema, Patricia Bevers, Joyce Analbers, Elian Wolfert, Els Paauw 

Onze moderators/admins zijn tegenwoordig vaak te herkennen aan het “schildje” en wanneer we ingrijpen zullen we ons ook kenbaar maken met de tag [admin].

Heb je na het lezen van dit bericht zoiets van jullie zijn stom is het mogelijk de groep vrijwillig te verlaten tegen een donatie van €10,-. Dit is inclusief lidmaatschap voor onze lotgenotengroep: Lotgenotengroep voor mensen die uit TammeRatten! zijn gezet   😉

 

Share with:

FacebookTwitterEmail this pagePrint this page