Hallo allemaal!

Vandaag ga ik een hele simpele DIY bespreken die je voor je ratjes kunt maken. Leuke decoratie in de kooi waar ze aan kunnen snuffelen, trekken en knagen, maar die ook ervoor zorgt dat je kooi weer wat voller hangt; precies waar ratten zo van houden. Een volle kooi betekent namelijk veel beschutting, en dat geeft ratten een veilig gevoel!

Klik op de foto voor een grotere versie 🙂

fleece slinger 001

De DIY ik vandaag laat zien is deze leuke blauw en groene slinger van fleece.

Wat heb je nodig?

 • draad
 • naald
 • stofschaar
 • fleece
 • haken, 2 stuks

Hoe maak je dat?

 • Knip een flinke hoeveelheid stukjes fleece. Dit kunnen nette vierkantjes zijn in 2 kleuren, of reepjes, sliertjes, driehoekjes etc. Willekeurige restjes werken ook goed! De stukjes fleece voor deze slinger zijn deels geknipt met een kartelschaar.
 • Pak de naald en rijg het draad er doorheen. Prik een stukje fleece aan, en haal naald en draad er door heen. Zo ga je door tot de slinger lang genoeg is naar eigen smaak.
 • Knip het draad van het klosje of het bolletje af. Zorg dat je genoeg lengte overhoudt om aan beide kanten van de slinger een lus en/of knoop te kunnen maken, en lang genoeg zodat het fleece er niet meteen afschuift.
 • Pak een haak en knoop de draad eraan vast. Ik heb bij deze slinger ervoor gekozen om een lus te maken, en de draad aan zichzelf weer vast te knopen.
 • Herhaal aan de andere kant van de slinger.
 • Knip de restanten draad bij de knopen af.

Tadaa! Je fleece-slinger is klaar. Natuurlijk kun je varieëren zoveel als je zelf wilt; kleuren, lengtes, vormen, ringen in plaats van een haak, kralen, noem het maar op!

Voorbeeld van andere fleece slingers die ik heb gemaakt;

 fleece hanger uiteinde met kraal en knoop in draad aan ring en hanger

In plaats van een slinger, kun je natuurlijk ook een HANGER maken! Hiervoor knoop je aan 1 kant van het geregen fleece een kraal vast, zodat het fleece niet van het draad afschuift – dit is dan de onderkant. Aan de andere kant – de bovenkant dus – maak je zoals eerder beschreven een haak of ring vast, zodat je de hanger ook daadwerkelijk op kunt hangen.

Veel plezier met knutselen! 😀

Groetjes,
Inge

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Share with: