Amerikaans berken:

Amerikaans berken heeft een grote witte vlek op de buik, witte sokjes aan de poten, een wit staartpuntje en een witte spot op het voorhoofd.

amerikaans berken

Bareback:

Bareback heeft een gekleurde kop en schouders. De rest van het lichaam moet helemaal wit zijn. In feite is het een japanner zonder aalstreep.

bareback

Bont:

Bonte ratten hebben een gekleurde kop, met een bles of een spot en gekleurde schouders. De rest van het lichaam is zo vlekkerig mogelijk.

bont

Capped:

Capped ratten hebben een gekleurde kop tot en met de oren, met een kleine inkeping tussen de oren. De rest van het lichaam is wit.

capped

Down under:

Down under is de naam van een tekening die oorspronkelijk uit Australië komt. Een down under heeft dezelfde tekening op de buik als op de rug.

downunder

Effen:

Effen is uiteraard helemaal geen tekening. Het geeft juist aan dat de rat helemaal geen tekening heeft. De buik, pootjes en teentjes horen dan ook geheel gekleurd te zijn.

effen

Europees berken:

Europees berken heeft een witte vlek op de buik die zo groot en gelijkmatig mogelijk is, zonder uitlopen naar de pootjes. Aan de pootjes moeten witte sokjes zitten. Een witte kin (melkmuiltje) en een wit staartpuntje kunnen ook voorkomen.

europees berken

Geblesd:

Geblesde ratten hebben, zoals de naam al zegt, een bles op de snuit. Een driehoekige witte vlek, beginnend bij de neus en met de punt eindigend op het voorhoofd. Deze bles moet zo gelijkmatig zijn en recht over de snuit lopen. Mislukte en scheve blessen komen echter ook heel vaak voor.

Rat met bles

Ier:

Ier is een witte, driehoekige vlek op de borstkast. De vlek hoort tussen de voorpootjes in te zitten, mag niet uitlopen naar de pootjes en moet met de punt naar beneden wijzen. De voorpootjes hebben vaak witte sokjes, terwijl de achterpootjes nauwelijks wit vertonen.

ier

Japanner:

Japanners hebben een gekleurde kop en gekleurde schouders. Over de rug loopt een aalstreep. Deze streep moet zo gelijkmatig verlopen, mag niet onderbroken zijn en loopt door tot aan de staart. De staart is liefst iets meegekleurd. Perfecte japanners zijn haast zeldzaam, vaak is de streep onderbroken en/of vlekkerig.

japanner

Masked:

Masked ratten hebben zoals de naam al zegt een masker op hun gezicht. Dit masker is een gekleurde vlek die bij de neus begint en eindigt boven de ogen en op de kaken. De rest van het lichaam is wit.

masked

Patched:

Patched ratten zijn geheel wit, op 1 vlek na. Die vlek bevindt zich op het gezicht, maar slechts aan 1 kant ervan. Vaak zien we heel iets kleur aan de andere kant van het gezicht, maar liefst niet.

patched

splitcapped:

Splitcapped is precies zoals de naam al zegt:

een gespleten cap. Splitcapped heeft net als capped een gekleurde vlek op het hoofd, maar deze is in tweeën gespleten. Het resultaat zijn 2 volledig van elkaar gescheiden, gekleurde vlekken aan beide kanten van het hoofd

splitcapped

Spot:

Spot kan bij vele verschillende tekeningen voorkomen, maar wordt meestal gezien bij bonte variëteiten. Een spot is een witte vlek op het voorhoofd, omringt door kleur. De grootte van de vlek kan sterk variëren, van slechts een paar witte haartjes, tot bijna het hele voorhoofd.

spot

Variberken:

Variberken heeft net als berken een grote witte vlek op de buik. In tegenstelling tot berken hoort deze vlek niet duidelijk afgelijnd te zijn. Het wit moet zo vlekkerig mogelijk overgaan in kleur. Hoe maar vlekken, hoe beter de variberk.

variberken

Share with: